Søk

Er du en norsk billedkunstner over 30 år, og søker etter en unik mulighet til å utvikle ditt kunstnerskap? Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske billedkunstnere tilbyr nå en rekke økonomiske stipender for 2024. Dette er en enestående sjanse for deg som ønsker å fordype deg i ditt kunstneriske arbeid eller utvide din horisont gjennom studier og reiser.

 

TILGJENGELIGE STIPENDER

I år deler stiftelsen ut totalt inntil 3,1 millioner kroner fordelt på ulike stipender:

  • Studie- og reisestipend: Kr 50 000–100 000
  • Ettårige arbeidsstipend: Kr 150 000
  • Toårige arbeidsstipend: Kr 150 000 per år, totalt kr 300 000
  • Æresstipend: Kr 200 000

Minst ett av stipendene vil bli tildelt en kunstner over 60 år, for å hedre lang og tro tjeneste til norsk kunst.

 

KVALIFIKASJONSKRAV

For å være kvalifisert må du:

  • Være billedkunstner
  • Være norsk statsborger
  • Være over 30 år

Vær oppmerksom på at studenter ikke kan søke. Med studiestipend forstås det kunstnere som ønsker stipend for å videreutvikle seg selv og sitt kunstnerskap.


SLIK SØKER DU

For å søke om stipend, må du fylle ut stiftelsens elektroniske søknadsskjema (klikk her). Søknaden må inneholde:

  1. Søknadstekst: Maksimalt 200 ord som fylles direkte inn i det angitte feltet i søknadsskjemaet. Her har du muligheten til å beskrive dine kunstneriske målsetninger, arbeidsprosesser og fremtidige planer.
  2. CV: Lastes opp som en PDF-fil (maks 5 MB). CVen skal inkludere utstillinger, offentlige innkjøp, bibliografi og annen relevant informasjon om ditt kunstnerskap. Den bør lagres i horisontalt format.
  3. Bilder: Lastes opp som en PDF-fil (maks 15 MB), inntil 10 sider. Bildematerialet skal presenteres horisontalt, og hver side kan inneholde flere bilder med tilhørende informasjon.


VIKTIGE VERKTØY OG FRIST

For å sette opp søknaden og eksportere den som PDF, anbefaler vi bruk av verktøy som Microsoft Word, PowerPoint, Adobe InDesign, Pages (Apple), Scribus (gratis, open source) eller tilsvarende programmer.


Søknadsfristen er 1. september 2024.

 

Ikke la denne muligheten gå fra deg! Gjennom å søke kan du få verdifull økonomisk støtte til å videreutvikle ditt kunstnerskap og realisere dine kunstneriske ambisjoner. Vi ser frem til å motta din søknad og støtte deg på din kunstneriske reise.


KONTAKTINFORMASJON

For spørsmål eller ytterligere informasjon, vennligst besøk vår nettside eller kontakt oss via e-post på kontakt@fegerstenstiftelsen.no.

Søk i dag og ta ditt kunstnerskap til nye høyder med støtte fra Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse!