Søk

Er du en norsk komponist eller utøvende musiker som søker økonomisk støtte for å videreutvikle din kunstneriske karriere? Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske komponister og utøvende musikere har gleden av å kunngjøre at det i år vil bli delt ut stipendier for en total verdi av inntil 2,88 millioner kroner. Dette er en unik mulighet til å få støtte til dine kunstneriske prosjekter, enten gjennom studie- og reisestipend eller arbeidsstipend.

 

STIPENDMULIGHETER

Stiftelsen tilbyr følgende typer stipend:

  • Studie- og reisestipend: 50 000–100 000 kr
  • Ettårige arbeidsstipend: 100 000 kr
  • Toårige arbeidsstipend: 100 000 kr pr. år, totalt 200 000 kr

HVEM KAN SØKE?

For å kunne søke om stipend fra stiftelsen, må du oppfylle følgende kriterier:

  • Være komponist og/eller utøvende musiker
  • Norsk statsborger
  • Ferdig med grunnutdanning

I tråd med stifteren Ingerid Fegersten sitt ønske, vil stipendene bli tildelt komponister og utøvende musikere innen klassisk musikk og samtidsmusikk.

SØKNADSPROSESSEN

Søknaden må fylles ut elektronisk ved bruk av stiftelsens søknadsskjema (klikk her). Obligatoriske felt er merket med rød stjerne, og det er viktig at søkere leser hjelpetekstene nøye og oppgir korrekt informasjon. Søknaden skal også inkludere følgende vedlegg:

  1. CV: Det skal kun lastes opp én PDF-fil med maksimum fire sider.
  2. Lydfiler: Fem lydfiler med eksempler på din utøvelse eller komposisjoner. Disse må gjøres tilgjengelige via en delt mappe på en fildelingsside (f.eks. Dropbox, Soundcloud, egen hjemmeside). Vennligst oppgi informasjon om musikken er tilgjengelig på strømmetjenestene Spotify eller Tidal, inkludert tittel og lenke, for å sikre rask og korrekt tilgang til musikkeksemplene.

Sørg for at stiftelsen får tilgang til din fildelingsside, og oppgi eventuelt passord hvis siden er passordbeskyttet.

 

Søknadsfrist: 1. september

 

Vi ser frem til å motta din søknad og til å støtte din musikalske reise.