Søk

Professor Annik M. Myhres Stiftelse for Geofagstudenter har som formål å fremme forskning og studier innen geologi gjennom tildeling av stipender til mastergradsstudenter ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen. Stiftelsen søker å stimulere til faglig utvikling og internasjonal erfaring for studenter som ønsker å utvide sin kompetanse innen geofagene.

Prioriterte aktiviteter
Stiftelsen prioriterer støtte til følgende aktiviteter:
– Studier ved UNIS (Universitetssenteret på Svalbard)
– Deltagelse på tokt
– Utenlandsopphold ved relevante institusjoner
– Reiser til vitenskapelige møter
– Sosialt og faglig relaterte reiser eller møter for studentgrupper

Stipendene har vanligvis en størrelse på mellom 40 000 og 80 000 kroner, avhengig av prosjektets art og omfang.

Søknaden sendes inn elektronisk via UNIFORs søknadssystem.

Krav til søknaden
Søkere må fremlegge en skriftlig bekreftelse fra sin veileder som bekrefter at de er mastergradsstudenter, og at søknaden er relevant for deres studieforløp. Søknaden må også inneholde et realistisk budsjett som viser hvordan et eventuelt stipend vil bli brukt. Stiftelsen gir ikke støtte til generelt livsopphold, men dekker merutgifter knyttet til spesifikke faglige aktiviteter. Budsjettet føres inn i en egen tabell i søknadsskjemaet.

Søknadsbrev
Søknadsbrevet varierer avhengig av om det sendes inn av enkeltstudenter eller studentforeninger/-grupper:

Enkeltstudenter: Skal skrive et søknadsbrev med en prosjektskisse på 100-300 ord som beskriver hvordan midlene vil bidra til økt kompetanse og/eller utvidelse av deres faglige nettverk. Søknaden må tydeliggjøre relevansen for stiftelsens formål og prioriteringer.

Studentforeninger eller grupper: Skal sende et søknadsbrev som forklarer den faglige eller sosiale betydningen av arrangementet, og hvordan det vil bidra til faglig eller sosial utvikling.

Søknaden bør også vise om prosjektet eller arrangementet bidrar til bærekraftig utvikling og grønn omstilling, i samsvar med FNs bærekraftsmål, særlig mål knyttet til klima, arealbruk, havforvaltning og ressurseffektivitet, som er relevante for geofagene.

Rapportering
Et kort sammendrag på 100-200 ord skal leveres etter fullført prosjekt eller arrangement. Dette sammendraget vil bli publisert på stiftelsens nettsider for å synliggjøre resultatene av prosjektet.

Søknadsfrist
Søknadsfristen for stipendene er 15. oktober hvert år. Det oppfordres til å sende inn søknadene i god tid før fristen for å sikre en grundig vurdering.