Søk

Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelser observerer at kunstnere, komponister, og utøvende musikere opplever en ekstraordinær økonomisk situasjon i 2020 på grunn av den pågående Covid-19-pandemien. Stiftelsenes styrer har derfor vedtatt å doble utdelingsbeløpet fra 2018 og deler ut totalt 7 millioner kroner 2. november 2020. 4 millioner kroner fordeles på 42 kunstnere og 3 millioner kroner fordeles på 34 komponister og utøvende musikere. Stipendene deles ut i størrelsesordenene 50.000 kr til 100.000 kr. 

Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske bildene kunstnere mottok 424 søknader innen søknadsfristen 1. september. Fagjuryen består av styremedlemmene Jan Christensen (billedkunstner) og Cecilie Malm Brundtland (kunsthistoriker).

Stiftelsen deler ut totalt 4 millioner kroner fordelt på følgende 42 kunstnere: Espen Gleditsch, Tonje Veronica Plur, Frode Mikal Lillesund, Dler Mariam Dalo, Adrian Bugge, Morten Jensen Vågen, Admir Batlak, Yola Maria Tsolis, Tomasz Maciej Boncza-Ozdowski, Bjarne Breda, Eline Mugaas, Børre Sæthre, Lykke Irene Frydenlund, Yngvild Kingren Rolland, Helge Skodvin, Marianne Wiig Storaas, Maiken Stene, Morten Myhre Løberg, Sigbjørn Ingar Hverven Bratlie, Fatou Madeleine Satumaa Åsbakk, Eirik Moldestad Halvorsen, Viel Bjerkeset Andersen, Esther Maria Bjørneboe, Torunn Skjelland, Hilde Hovland Honerud, Lise Birgitte Steingrim, Siri Jahn Hjorth, Sebastian Makonnen Kjølaas, Kristian Skylstad, Tyra Tingleff, Thorbjørn Skjensvold Sørensen, Lise-Charlotte Konow Lund, Sebastian Helling, Øystein Tømmerås, Elisabeth Astrup Haarr, Jorunn Hancke Øgstad, Per Hess, Lars Morell, Hanne Friis, Signe Løvland Solberg, Jan Hakon Erichsen, Daniel Tollefsen SlåttnesIngerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse for norske komponister og utøvende musikere mottok 99 søknader innen søknadsfristen 1. september. Fagjuryen består av styremedlemmene Harald Herresthal (organist og musikkhistoriker), Tor Espen Aspaas (pianist) og Bjørn Howard Kruse (komponist).

Stiftelsen deler ut totalt 3 millioner kroner fordelt på følgende 34 komponister og utøvende musikere: Julie Helgeland Davidsen, Oda Hjertine Voltersvik, Fredrick Schjelderup, Marthe Grimsrud Husum, Frank Henriksen Ekeberg, Sunniva Unsgård, Jørn Steinar Fossheim, Kjersti Rydsaa, Liubov Georgievna Kalmykova, Kristina Osmundsen Vårlid, Felix Peikli, Gunvald Ottesen, Kathrine Kirkeng Oseid, Kristoffer Almås, Nadezda Georgievna Kalmykova, Julian Hedenstad Skar, Siv Iren Misund, Soran Skjalg Lind, Håkon Magnar Skogstad, Nora Oleanne Sårheim, Ellen Margrete Flesjø, Sondre Høymer, Erik Schwensen Dæhlin, Håkon Berge, Bjørn Bolstad Skjelbred, Synne Marie Rui Vinje, Thea Ellingsen Grant, Steinar Yggeseth, Ingfrid Breie Nyhus, Ole Martin Huser-Olsen, Miriam Helms Ålien, Bendik Hvamen Giske, Roger Arntzen, Christopher Tun Andersen

Morten Jensen Våge er en av 42 stipendmottakere fra kunstnerstiftelsen i 2020. Foto: Adrian Bugge. Tittel: «Fit in Bug og 1″ til venstre, og Fit in Bug out 2» til høyre, forkortet til FIBO1, og FIBO2. Fra utstilling på BOA i Oslo. 

Sopranen Synne Marie Rui Vinje er en av 34 stipendmottakere fra musikerstiftelsen i 2020. Liù sin arie «Tu che di gel sei cinta» fra operaen Turandot av Giacomo Puccini. Sopran: Synne Marie Vinje Pianist: Majsan Dahling.

 

Komponisten Håkon Berge er en av 34 stipendmottakere fra musikerstiftelsen i 2020. Tittel: «Jakten» for klarinett og accordion. Komponist: Håkon Berge. Klarinett: Hans Christian Bræin & Accordion: Jon Faukstad.

 

 

Maiken Stene er en av 42 stipendmottakere fra kunstnerstiftelsen i 2020. Foto: Istvan Virag. Tittel: Det er Mellom Deg og Utsikten, 2018. Vist på Akershus Kunstsenter i 2018. 9 oljemalerier på lerret og kryssfinér, montert på stativer på hjul. Publikum ble invitert til å ta på hvite hansker, flytte på maleriene og lage sine egne utsikter.

Translate »